Trening om vinteren

For den som driver med typisk sommeridrett kan ting fort bli litt kjedelig så lenge det ligger snø på bakken. Om man er glad i fotball kan man alltid spille i en hall, men det blir ikke helt det samme.

En av de ubestridelige velsignelsene ved å bli voksen er at man ikke kan tvinges til å gå på ski

Jens Bjørneboe skrev en gang at den en av de ubestridelige velsignelsene ved å bli voksen, er at man ikke kan tvinges til å gå på ski. Mange av oss er faktisk enige i det. 565fdf8a84aeab5cb42d1294-1450464603434Det er likevel en mulighet om man virkelig har lyst. Det finnes jo som kjent vinterdager hvor sola skinner og alt der ute virker meget inviterende. Om man
da har det riktige utstyret liggende klart er det ingenting i veien for at man faktisk kan spenner på seg skiene etter at man har trukket vinterundertøyet god opp rundt armene.

Norsk treningstøy for norske forhold

Hvis man ser på mye av det internasjonale treningstøyet for vintersport, kan man legge merke til at mye av det er produsert i fibre som ikke harmonerer så godt med kulde. Riktig treningstøy er det treningstøyet som passer til forholdene, og hvis du vil berge deg gjennom en nordisk vinter, så gjør du ikke det med blandinger av bomull og polyester. Treningstøy i polyester er lett, og det puster som regel godt, men det er ikke noe for lange turer, eller for lave temperaturer. Er det først blitt vått, så trekker det varmen ut av kroppen på veldig kort tid.

Velg alltid ull

Skal man ha treningstøy for norske forhold er det derfor lurt å velge en norsk produsent. Om du jogger langs brøytekanten, eller om du går på ski spiller egentlig ingen rolle. Produsenter som Bjørn Dæhlie eller Vegard Ulvang er eksperter på området og leverer tøy av ull som er optimalt tilpasset.