Hvilke fotballsko er best?

De fleste vet sikkert at det finnes flere variasjoner innen fotballsko, og at disse er tilpasset det underlaget som man spiller på. Om man spiller på flere forskjellige underlag finnes det noen hybrider, men med disse taper man ofte noen av fordelene som man har når man spiller med den skoen som er optimalt tilpasset banens underlag.

Den behagelige fotballskoen

Den viktigste egenskapen i en fotballsko er at den sitter godt på bena, eller at den ikke er for ube
hagelig å ha på seg. Mange aktive spiller velger sko som er veldig trange, fordi dette gir bedre ballkontakt. Det er et valg som er opp til den enkelte. Det at en sko passer behagelig, er likevel ikke å forakte.

Riktig fotballsko for riktig underlag

Det er viktig at man tilpasser seg til de omgivelsene man møter, og det er derfor også viktig å ha den fotballskoen som passer til underlaget. Dette betyr at man som spiller også yter optimalt – man sliter seg ikke ut like raskt, man 3612f1307b326edf5ab78fabfd6c3cdd6b3fb866holder seg bedre og er raskere ved målet – hvis man har den riktige skoen.

På kunstgress er det fordelaktig å ha sko med få og lange knotter. Vanligvis har man knotter på rundt 1,5 cm. Dette fordi kunstgresset er høyere. Det fjærer mer, og det blir vanskeligere å oppnå maksimal hastighet om man har kortere knotter. På naturgress kan man ha knotter som er kortere og man har gjerne noe flere av dem, men dette varierer. Hvis banen er veldig myk, kan lengre knotter medføre fordeler.

Mange spiller også fortsatt på grusbaner. Her er det greit med fotballsko som har mange korte knotter, siden underlaget som regel er hardt. Det kan være farlig å spille på grusbane om man har feil sko. Man kan lett få problemer med fotfestet, spesielt om grusen er litt løs. Dette vet man med sikkerhet når man plukker grus ut av et skrubbsår.